Skip to main content
Igor Marentič
državni svetnik

V Državni svet je bil izvoljen kot predstavnik lokalnih interesov (16. volilna enota - Sežana).

V Državnem svetu je:

  • član Interesne skupine lokalnih interesov,
  • član Komisije za gospodarstvo, obrt, turizem in finance,
  • član Komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj.

O državnem svetniku

Igor Marentič se je leta 1967 rodil na Ptuju. Kmalu zatem se je oče, Alojz Marentič, zaposlil v podjetju Javor ter se z družino preselil v Postojno in si tu ustvaril dom. Prvo zaposlitev je tudi Igor našel v pivškem Javorju. Lesni industriji je ostal zvest celih štiriindvajset let.

Na osebnem področju je Igor v prvi vrsti družinski človek, za tem športnik in glasbenik. Sin in hči ga skupaj s soprogo Majo podpirata pri vseh njegovih aktivnostih, v nekaterih pa interese celo združijo, kot je recimo primer v glasbi, ki Igorja spremlja od osnovnošolskih klopi.
Vsa leta v katerih je uspešno deloval v poslovnem in glasbenem svetu, se je Igor z vztrajnostjo, trdno voljo in nezmotljivim čutom za samodisciplino in organizacijo, uspel pozicionirati tudi kot vrhunski športnik. Skoraj četrt stoletja se je ukvarjal z jadralnim padalstvom, v tem času je v paramotornem letenju osvojil štiri zaporedne naslove državnega prvaka in svetovni rekord v dvosmernem hitrostnem preletu na 20 kilometrov.

Šest let je v vlogi zunanjega sodelavca v mesečniku Prestop pomagal pri nastajanju rubrike “Naši kraji iz zraka”. V njem je objavljal fotografije, ki jih je izpod jadralnega padala dolga leta lovil v objektiv fotoaparata in zbiral med preleti postojnsko pivške kotline.

Igor se rad posveča tudi navtiki. Z družino je na krovu svoje jadrnice po dolgem in počez prejadral Jadransko morje, se bil z vetrom in valovi, obiskal veliko čudovitih otokov ter užival med spoznavanjem vedno novih obrazov. Z mnogimi med njimi je spletel prijateljske vezi. Med napenjanjem in vlečenjem vrvi na jadrnici, v katere jadra vedno ulovi pravi veter, še danes rad ureja svoje misli in zastavlja načrte za bodočnost.


Volilna enota 16

Občine: Divača, Hrpelje - Kozina, Ilirska Bistrica, Komen, Pivka, Postojna, SEŽANA

Stiki z volilno enoto

OBČINA POSTOJNA - svetniška pisarna
Ljubljanska cesta 4
6230 POSTOJNA
Svetniška pisarna: v prostorih občine
Uradne ure svetniške pisarne: po predhodnem dogovoru
Kontaktna oseba: Alma Koštić
E-pošta kontaktne osebe: tajnistvo@postojna.si 
Telefon kontaktne osebe: (05) 728 07 50
Kontaktna oseba je dosegljiva v času uradnih ur občinske uprave


Dejavnosti državnega svetnika:
  • delovni obisk v Kobilarni Lipica, Lipica, 24. 3. 2023