Preskoči na glavno vsebino

15. industrijski forum IRT

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Pon, 10.06.2024 - 11:00

 

Portorož, 10. junij 2024 - Predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič se je udeležil 15. industrijskega foruma IRT, ki ga prireja strokovna revija IRT300. Zbrane je tudi nagovoril.


V nagovoru je spomnil, da forum, ki ga že tradicionalno prireja revija IRT3000 v sodelovanju s številnimi partnerji, predstavlja največje srečanje slovenskega inženirstva in močno prispeva k poglabljanju in povezovanju gospodarskih subjektov ter akademske stroke. Dejal je, da sodelovanje, izmenjava izkušenj in povezovanje zagotovo predstavljajo pot k nadaljnjemu razvoju odličnosti in blaginje. Tehnično znanje in inovacije so in bodo predstavljale osnovo razvoja in tehnološkega umeščanja Slovencev v evropski prostor, je ocenil in pojasnil, da so v vse močnejši konkurenci na globalnem trgu podjetja prisiljena ponujati edinstvene proizvode. Brez inovativnosti pa zagotavljanje konkurenčne prednosti ni mogoče. 


Povzel je rezultate mednarodnih lestvic, ki kažejo, da se poslovno okolje v Sloveniji slabša, kar kliče po še tesnejšem sodelovanju med gospodarstvom, izobraževalnim sistemom in zakonodajalci. Hkrati ti rezultati kažejo, da moramo v Sloveniji izboljšati konkurenčnost gospodarstva, spodbujati investicije v razvoj in raziskave, posodobiti infrastrukturo ter zagotoviti stabilno in mednarodno primerljivo poslovno okolje.


»Inženirsko znanje je jedro, okrog katerega gradimo konkurenčnost,« je poudaril in dodal, da je vrhunsko inženirstvo pomemben dejavnik pri prizadevanju za ohranjanje tesnega stika z najbolj razvitimi državami sveta tudi v prihodnje.


»Industrijski forum ni le strokovni dogodek za industrijo in inženirstvo, ampak predstavlja tudi prostor za izmenjavo izkušenj in povezovanje med strokovnjaki, akademiki in študenti ter nudi priložnost za povezovanje industrijskih podjetij v Sloveniji in širši regiji,« je ocenil Lotrič.

Foto: Benjamin Beci/DS.
 

 

Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič stoji pri govornici in nagovarja zbrane na forumu. Ob njem je projekcijsko platno z napisom govorca.