Preskoči na glavno vsebino

40-letnica izobraževanja v elektro stroki na Ptuju: Razpršenost izobraževalnih ustanov pomembna za enakomeren razvoj Slovenije

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Sob, 25.03.2023 - 13:42

 

Ptuj, 24. marec 2023 - Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič je na povabilo državnega svetnika Rajka Fajta, ravnatelja elektro in računalniške šole,  nagovoril navzoče na prireditvi ob 40-letnici izobraževanja v elektro stroki na Ptuju.


V nagovoru je izpostavil, da se že od nekdaj se svet vrti okrog tehnike in boljša orodja predstavljajo večjo prednost za skupnost, ter izrazil zadovoljstvo, da se izobraževalni sistem vedno bolj prilagaja potrebam gospodarstva: s ponovnim uvajanjem vajeništva, različnimi oblikami praktičnega in strokovnega usposabljanja v samem procesu izobraževanja, s povezovanjem s podjetji v lokalnem okolju ter da tudi med mladimi v zadnjih letih zanimanje za tehnične poklice postopoma narašča.
»Znano je, da se v času bliskovitih sprememb, sredi katerih se nahajamo, zaposlitve in delovne obveznosti menjajo na približno sedem let in podjetja morajo nenehno vlagati v kadre, če hočejo ostati konkurenčna. V Sloveniji potrebujemo uspešne obrtnike, podjetnike ter gospodarstvenike in brez nujne podpore močnega izobraževalnega sistema s posluhom za gospodarstvo je ta cilj težko dosegljiv. Tehniški poklici so poklici prihodnosti, hiter tehnološki razvoj pa spodbuja k vseživljenjskemu učenju,« je poudaril in dodal, da je pred 40 leti Šolski center Ptuj prinesel v ožje in širše okolje veliko optimizma , ki ga ohranja še danes.


Predsednik DS RS je izpostavil tudi pomen razpršenega omrežja izobraževalnih ustanov za enakomeren razvoj vseh delov Slovenije, in poudaril, da ga je treba negovati in spodbujati.


Vodstvu Šolskega centra Ptuj, ravnatelju Elektro in računalniške šole, učiteljskemu zboru s sodelavkami in sodelavci in vsem generacijam učenk in učencev iskreno čestitamo za uspešno prehojeno 40-letno pot.


Foto: Benjamin Beci/Fixmedia.