Preskoči na glavno vsebino

7. obletnica Rastoče knjige vrtca in osnovne šole Stopiče

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Čet, 08.02.2024 - 10:36

 

Stopiče, 7. januar 2024 - Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič je nagovoril zbrane na prireditvi ob praznovanju slovenskega kulturnega praznika in odprtju razstave likovnih del, nastalih na 11. likovni delavnici Bajke in povesti o Gorjancih, ter 7. obletnici Rastoče knjige vrtca in osnovne šole Stopiče.


V nagovoru je podaril, da je največji biser, ki ga moramo negovati, sožitje drug z drugim in z naravo. Če družina predstavlja temelj skupnosti, potem je šola tista, ki raznolika znanja in talente pospešuje in usmerja v mojstrstvo in odličnost. »Rastoča knjiga je simbol našega nenehnega prizadevanja k osebni in družbeni rasti, da bi postali boljši kot ljudje in kot skupnost. V Rastočo knjigo se zapisuje prispevek vsakega izmed nas, kajti prav vsakdo je na nekem področju lahko ustvarjalen, uspešen, inovativen… Vsakdo nosi v sebi drobce odličnosti in stoji na poti mojstrstva,« je dejal in pojasnil, da z ustvarjalnostjo ne smemo razumeti le sijajnosti, ki ločuje nekaj izjemnih posameznikov od večine, temveč jo moramo razumeti kot notranjo potrebo, kot vsakdanjo ustvarjalnost, ki daje življenju večjo kvaliteto, namen in smisel. 


Izrazil je zadovoljstvo, da na OŠ vestno skrbijo za rast deklice Božane, ki je v letošnjem letu z novo knjigo zrasla že sedmič: »V znanju je velika moč in knjiga je nosilka tega znanja. Pa tudi odgovornost, da bomo vso to silno znanje znali pravilno uporabljati,« je poudaril in spomnil, da s tem, ko razvijamo sodobna orodja, na žalost razvijamo tudi vse bolj uničujoča orožja, zato je še toliko bolj pomembno, da se učne vsebine in znanje nenehno dopolnjujejo z vrednotami, ki omogočajo družbeno sobivanje, tako v najožji celici, družini, kot v okviru naroda in celotnega človeštva.


Foto: Benjamin Beci/Fixmedia.