Preskoči na glavno vsebino

Marko Lotrič - novi predsednik Državnega sveta

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Pon, 19.12.2022 - 17:18

 

Predsednik Državnega sveta je postal Marko Lotrič, predstavnik delodajalcev, podpredsednik Matjaž Švagan, predstavnik lokalnih interesov, za sekretarko pa je bila imenovana mag. Monika Kirbiš Rojs.

Marko Lotrič je direktor družinskega podjetja LOTRIČ Meroslovje, ki ga uspešno vodi od leta 1991.V 25 letih uspešnega poslovanja je podjetje preraslo v skupino LOTRIČ Metrology, ki šteje 8 hčerinskih podjetij iz 6 različnih držav — Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije ter Bosne in Hercegovine. Direktor podjetja verjame v moč znanja, spodbuja inovativnost in prisega na poštenost. Vrednota, ki ji daje poseben pomen je zaupanje, tako med zaposlenimi kot pri delu z odjemalci. Zagotavljanje kakovosti in odličnosti potrjujejo tudi s poslovanjem v skladu s standardoma ISO 17025 in ISO 17020 ter EFQM modelom. Podjetje je tudi prejemnik najvišjega državnega priznanja za poslovno odličnost ter evropskega priznanja odličnosti 5-STAR Recognition Award ter nacionalnih priznanj bronasta Gazela in Zaposlovalec leta v izboru Zlata nit za leto 2012. Podjetje sodeluje s 16 raziskovalnimi inštituti in univerzami. Z Institutom Jožef Stefan je podjetje v letu 2011 za projekt iLAB prejelo nagrado TARAS, priznanje za najuspešnejše sodelovanje gospodarstva in znanstveno-raziskovalnega okolja na področju inoviranja, razvoja in tehnologij.

Kot predsednik Državnega sveta si bo prizadeval za uresničevanje pristojnosti Državnega sveta, ki mu jih omogočata Ustava in zakon v smeri sodelovanja in povezovanja različnih interesov, ki jih zastopa Državni svet  - predvsem z uveljavitvijo moči argumenta. Poslanstvo in moč Državnega sveta vidi predvsem v njegovi zakonodajni iniciativi in zahtevi za presojo ustavnosti. Poudarja, da je uspešnost uresničevanja ustavnih pristojnosti povezana tudi s sodelovanjem z ministrstvi oz. Vlado in Državnim zborom.

Foto in video: Benjamin Beci/Fixmedia