Preskoči na glavno vsebino

Meroslovje v digitalnih okoljih

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Čet, 21.03.2024 - 09:40

 

Portorož, 21. marec 2024 - Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič je nagovoril udeležence na dogodku »Meroslovje v digitalnih okoljih«, ki je potekal v okviru 43. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti. V nadaljevanju je skupaj s prof. dr. Bojanom Ačkom, direktorjem Urada RS za meroslovje dr. Samom Kopačem in Goranom Grgićem nastopil še na okrogli mizi o pravilih meroslovja, pomenu meroslovja v šolah in pomenu izobraževanja o merskih enotah.


V uvodnem nagovoru je Marko Lotrič poudaril, da razvoj organizacijskih znanosti odpira vrata v razvojne strategije organizacij na nivoju ljudi, informacijskih sistemov oziroma digitalizacije in meroslovja, pri čemer zeleni in digitalni prehod  dajeta organizacijam priložnost za spremembe v smeri vsesplošnih izzivov okolja. »Zahteve gospodarstva in družbe postajajo vse bolj interdisciplinarne,« je spomnil in dodal, da bo tem zahtevam moral slediti tudi izobraževalni sistem, če želimo zagotoviti kakovosten kader, učinkovito gospodarstvo in rastočo družbo.


Dodal je, da je meroslovje prisotno na vsakem koraku našega življenja in kroji tako naš razvoj ter napredek, kot tudi našo varnost in s tem usodo, ter da Slovenija kljub svoji geografski majhnosti slovi kot na znanju temelječa država z zelo delavnimi in inovativnimi ljudmi, tudi na področju meroslovja. Izrazil je prepričanje, da bo dogodek udeležence oborožil z idejami, kako mladim meroslovje v šolah še bolj približati in jih pritegniti k študiju naravoslovja.


Foto: Benjamin Beci/DS.
 

Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič med nagovorom.