Preskoči na glavno vsebino

Skupno zasedanje pristojne Komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide (17. seja) ter zainteresirane Komisije za gospodarstvo, obrt, turizem in finance (14. seja)

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Pet, 24.11.2023 - 11:28

 

Ljubljana, 23. november 2023 - Pristojna Komisija Državnega sveta za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide (na 17. seji) in zainteresirana Komisija Državnega sveta za gospodarstvo, obrt, turizem in finance (na 14. seji) sta skupaj obravnavali dve točki dnevnega reda. V razpravi o Predlogu zakona o spremembi Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1A) - skrajšani postopek, EPA 1067-IX, ki ga je v zakonodajno proceduro vložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Janezom Ciglerjem Kraljem, so bila mnenja članov komisij deljena, med drugim so predstavniki interesov delodajalcev in delojemalcev do predloga zakona zavzeli diametralno nasprotna stališča. Zainteresirana komisija je po opravljeni razpravi predlog zakon podprla, pristojna komisija, katere stališče v okviru obravnave predloga zakona v okviru Državnega sveta se upošteva kot uradno stališče, pa mu ni izrazila podpore. 

Pri obravnavi Predloga zakona o spremembah Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti (ZEPDSV-B) – skrajšani postopek, EPA 1171-IX, ki sta jo komisiji prav tako opravili skupaj, je bilo večkrat opozorjeno na neživljenjskost zakonskih določb zadnje veljavne novele Zakona o evidencah na področju dela in socialne varnosti v povezavi z beleženjem odmora med delovnim časom, komisiji pa sta v okviru glasovanj zavzeli enako stališče – predlogu zakona, ki ga je v zakonodajno proceduro vložila skupina poslank in poslancev s prvopodpisano Jelko Godec, sta izrekli podporo. 

V nadaljevanju je Komisija za gospodarstvo, obrt, turizem in finance kot pristojna komisija obravnavala Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o reševanju in prisilnem prenehanju bank (ZRPPB-1A) - skrajšani postopek, EPA 1120-IX, ki ga je v zakonodajno proceduro predložila Vlada Republike Slovenije. Komisija k predlogu zakona ni imela vsebinskih pomislekov in ga je podprla. 

Foto in video: Benjamin Beci/Fixmedia.