Preskoči na glavno vsebino

Slovesnost ob 100-letnici delovanja NLZOH

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Tor, 14.02.2023 - 11:13

 

Predsednik Državnega sveta Marko Lotrič se je sinoči v SNG Maribor udeležil slavnostnega dogodka ob 100-letnici delovanja Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano. Ob tej priložnosti je čestital vsem, ki so ali bodo izpolnjevali poslanstvo, katerega namen je prispevati k varovanju zdravja posameznika in skupnosti, k varovanju okolja in varnosti hrane.

Poudaril je, da je strokovna kontrola živil, zdravil in drugih izdelkov za potrošnike zlasti v svetu pospešene globalizacije in prostega pretoka blaga nujna. Prav tako je nujen skrben nadzor pitne vode, saj imata tako kakovost živil kot vode velik vpliv na zdravje ljudi, kar je še posebej pomembno v času demografskih sprememb in staranja prebivalstva, ko govorimo o preventivi in ohranjanju zdravja, kar je zagotovo dolgoročno najbolj učinkovit način krajšanja čakalnih vrst v zdravstvu.

V nagovoru je med drugim izrazil zadovoljstvo, da je sedež nacionalnega laboratorija ostal v Mariboru, saj si tudi drugi dom parlamenta že vrsto let prizadeva za decentralizacijo Slovenije in enakomeren razvoj vseh pokrajin.

Foto: Benjamin Beci/Fixmedia