Preskoči na glavno vsebino

Sprejem prejemnikov zlatih priznanj na natečaju Društva naša Zemlja

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Tor, 11.06.2024 - 11:42

 

Ljubljana, 11. junij 2024 – Podpredsednik Državnega sveta RS Matjaž Švagan je sprejel devetošolce in dijake, ki so na natečaju Društva naša Zemlja »Moja domovina-slovenske vode« v šolskem letu 2023/24 prejeli znata priznanja. Zbrane je tudi nagovoril.


V nagovoru je spomnil, da društvo Naša zemlja že od leta 2013 redno organizira številne prireditve in natečaje, s katerimi ozavešča o pomenu spoznavanja lastne države, jezika, naroda in znamenitosti ter s tem v mladih krepi ljubezen do domovine in države.  


Spregovoril je tudi o aktualnosti naslova literarnega, likovnega in fotografskega natečaja Moja domovina-slovenske vode. Varovanje voda mora biti naša prioriteta tudi v luči zelenega prehoda, je izpostavil, in poudaril, da je naloga teh, ki so danes politiki, da ustvarjajo pogoje za prihodnost mladih.


Zbrane je nagovorila tudi predsednica društva Ana Vehar, nato so nagrajenci predstavili svoje izdelke. Sledila je krajša pogostitev in ogled dvorane Državnega zbora RS.

Foto: Suzana Lara Krause/DS.
 

Podpredsednik Državnega sveta Matjaž Švagan, predsednica društva Naša zemlja Ana Vehar, nagrajeni učenci in njihovi mentorji stojijo na stopnicah v parlamentu.