Skip to main content

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Sre, 15.03.2023 - 16:13

 

Predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič in državni svetnik Aleš Pulko sta se udeležila skupnega srečanja obrtno-podjetniškega zborničnega sistema, ki je danes potekalo v InnoRenew CoE centru v Izoli.


Predsednik Državnega sveta RS Marko Lotrič je zbrane nagovoril. V nagovoru je izpostavil pomen povezovalne vloge obrtno-podjetniškega zborničnega sistema: »Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, ki jo krepi 62 območnih obrtno-podjetniških zbornic in 30 strokovnih sekcij, ima izjemno pomembno in nenadomestljivo vlogo pri povezovanju med obrtniki in podjetniki. Obrtno-podjetniški sistem je tudi ključen zagovornik boljših razmer za obrtnike in podjetnike pri različnih deležnikih, kot so npr. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo in v Ekonomsko-socialnem svetu.

Rezultati resnično dobrega dela vodstva OZS na čelu z vašim predsednikom so vidni na primer pri ceni električne energije za male poslovne odjemalce, cenovni kapici za elektriko za mikro, mala in srednja podjetja, pri zakonodaji, ki se dotika obdavčitve normirancev, dalje glede načina evidentiranja delovnega časa, zakona o tujcih, tudi nenazadnje z zakonom o ohranjanju in razvoju rokodelstva, ki je v proceduri sprejemanja v državnem zboru. Pa sem omenil le nekaj izmed dosežkov, ki lahko pomenijo veliko, nekatera slehernemu obrtniku in podjetniku, nekatera pa tistim, ki jih določeno področje zadeva.«

Foto in video: Benjamin Beci/Fixmedia.