Preskoči na glavno vsebino

Tretji pogovor ob izdaji osme rastoče knjige Ujeti v mreže omrežij

Zadnje objave

Najbolj obiskano

Vse novice
Čet, 21.03.2024 - 17:05

 

Celje, 20. marec 2024 - V Tehnoparku Celje je potekal tretji pogovor ob izdaji 8. Rastoče knjige osnovne šole Lava Celje z naslovom Ujeti v mreže omrežij. 


Sogovorniki pogovora, ki ga je moderirala ravnateljica OŠ Lava in predsednica društva Rastoča knjiga mag. Marijana Kolenko so bili Mojmir Klovar, direktor Šolskega centra Celje, Darja Lesjak, managerka Citycentra Celje, dr. Sonja Merljak Zdovc, odgovorna urednica spletnega časopisa za mlade – Časorisa, Manca Mirnik, odgovorna urednica časopisa Novi tednik ter učenki OŠ Lava Celje Katarina Štos in Mija Sagode.

 
Zanimiv pogovor je potekal v smeri razmisleka o rabi družbenih omrežjih, še posebej med mladimi, o prednostih in slabostih rabe informacijskih tehnologij, njihovih pasteh in tudi posledicah čezmerne rabe, o agresivnosti in sovražnem govoru, pa tudi vlogi staršev, učiteljev ter šole na področju medijskega opismenjevanja in opolnomočenja mladih, da bi ti lažje prepoznali vsebine in znali ločiti zrnje od pleveli. 


V poplavi površinskih informacij ostaja knjiga zanesljiv medij poglobljenega širjenja obzorij, učenja in notranje rasti. Rastoča knjiga, katere častni pokrovitelj je Državni svet, s tovrstnimi pogovori odpira prostor dialoga temam, ki zadevajo tako posameznika kot skupnost.
 

Sogovorniki pogovora sedijo na odru, levo ob njih stoji moderatorka pogovora. Za govorci je projekcijsko platno, na katerem so imena govorcev.